Chokoladeboller

12 stk.

Printervenlig version (PDF)

Lækre chokoladeboller med et tvist af kanel, der både gør sig godt til børne-fødselsdagen, men også på en helt almindelig eftermiddag.

Det høje indhold af sunde kostfibre i SylliFlor loppefrøskaller giver bollen ekstra bid og maven noget at arbejde med. Bollerne er gjort ekstra grove med grahamsmel. Hvis du vil have en lidt lettere bolle, kan du erstatte den grove mel med hvedemel.

Ingredienser:


Bagetid: 12-15 min. ved 220°C

 Bland vand og mælk, og rør gæren ud i den lune blanding. Tilsæt sukker, salt, kanel og grahamsmel og rør godt sammen. Tilsæt hvedemelet og ælt dejen grundigt – gerne på en røremaskine i ca. 5 min. Skær smørret i små terninger og kom dem i dejen, mens der fortsat æltes grundigt, indtil dejen er glat og smidig. Til slut æltes SylliFlor Loppefrøskaller og hakket chokolade ind i dejen. Lad dejen hæve lunt i mindst 30 min. 

Form dejen til 12 boller og lad dem efterhæve på en bageplade med bagepapir i ca. 30 min. Pensl bollerne med mælk og bag dem v. 220°C i 12-15 min. Bollerne er færdige, når de er gyldne under bunden og lyder hule, når man banker på dem.


  


Næringsværdi pr. 100 g:

Energi (1135 kJ / 270 kcal), fedt (8 g), kulhydrat (41), kostfiber (3 g), protein (7 g).

Tak

Følgende produkt(er) er nu lagt i kurven

Har du prøvet den nye variant SylliFlor Kakao?
Suppler dine kostfibre med polyfenoler
Køb mere