Diabetes og kostfibre


Kostfibre og fiberrige fødevarer har en beskyttende effekt på en række forskellige livsstilssygdomme, herunder hjertekarsygdomme og type 2 diabetes.

Desuden kan en fiberrig kost hjælpe til at opretholde en sund kropsvægt. Alle typer kostfibre er gavnlige for fordøjelsen og mætter godt.
Det er til en hvis grad muligt at forebygge type 2 diabetes ved en kost, som er rig på kostfibre - især med grøntsager og fuldkornsprodukter.

Personer med diabetes, både type 1 og type 2, kan opnå en bedre blodsukkerkontrol ved indtagelse af en fiberrig kost, da kostfibre er med til at sænke optagelsen af de øvrige kulhydrater.

Især de vandopløselige kostfibre, såsom loppefrøskaller, kan forsinke optagelsen af andre kulhydrater fra tyndtarmen og dermed medvirke til at stabilisere blodsukkeret.
Kostfibre har derudover også en positiv indvirkning på kolesteroltallet og nedsætter risikoen for at udvikle visse former for kræft.

Hvad sker der i tarmene?

I lang tid har man ikke vidst, hvad der sker i tarmene. Altså hvorfor de vandopløselige kostfibre har denne positive effekt på kroppen.

Men en undersøgelse, lavet med mus og udgivet i det anerkendte tidsskrift Cell, viser, at kostfibre får musens tarm til at sende et signal til hjernen om at øge mæthedsfølelsen.
Hjernen sender derefter besked ned til tarmen om at producere en række hormoner, der sænker blodsukkeret og øger energiforbrændingen ved hvile.

Med andre ord kan kostfibre i maden være med til at gøre dig mæt, og kan forsinke optagelsen af andre kulhydrater, så dit blodsukker stiger langsomt.

Danskerne og kostfibre

En gennemgang af danskernes kostvaner (2011-2013) viste, at kvinder og mænd i gennemsnit spiser henholdsvis 21 g og 24 g kostfibre pr dag.

Du skal dagligt spise mellem 25 og 35 gram kostfibre, siger anbefalingerne, men er du som gennemsnittet, så får du ikke nok.

Er du i tvivl om du får nok kostfibre i din daglige kost, kan du tilføre ekstra fibre ved at spise groft og grønt og evt. supplere med et tilskud af kostfibre.

Kender du...


SylliFlor loppefrøskaller?
SylliFlor er ristede, coatede loppefrøskaller med tilsat smag. Coatingen bevarer loppefrøskallernes gavnlige egenskaber og fjerner de smagsmæssige gener. Coatingen gør dem også sprøde, velsmagende og nemme at spise.

>> Jeg vil gerne øge mit indtag af kostfibre <<

Tak

Følgende produkt(er) er nu lagt i kurven

Har du prøvet den nye variant SylliFlor Kakao?
Suppler dine kostfibre med polyfenoler
Køb mere