Hvad er colostrum?

Colostrum – også kaldet råmælk - er tætpakket med næringsstoffer og bioaktive stoffer og kaldes derfor ”Naturens egen Super Food”.
Colostrum - Naturens egen Super Food
Colostrum er den første mælk fra ammende mødre. Den udgør det første måltid for alle pattedyr – inklusive mennesket. Den er fyldt med næringsstoffer, immunstoffer og andre bioaktive stoffer beregnet til at nære den nyfødte, styrke immunforsvaret og beskytte tarmen mod infektioner. Colostrum er naturens mest koncentrerede kilde til bioaktive stoffer og kaldes derfor ”Naturens egen Super Food”.

Koens colostrum fungerer som en livsvigtig overlevelsespakke for den nyfødte kalv. I modsætning til mennesket fødes kalven helt uden et immunforsvar og er derfor afhængig af tilførsel af immunstoffer og antimikrobielle stoffer inden for de første timer efter kælvningen. Derfor har naturen sørget for, at koens colostrum har et særligt højt indhold af bioaktive stoffer, og at det produceres i rigelige mængder. Koen producerer mere end dobbelt så meget colostrum, som kalven har brug. Derfor kan det overskydende colostrum indsamles og anvendes som kosttilskud til mennesker.

Et velkendt helsemiddel
Colostrum er traditionelt blevet brugt som helsemiddel af en række forskellige kulturer. De gav colostrum til de små, de syge og de ældre. Men i moderne tid er brugen stort set forsvundet, fordi colostrum ikke kan holde sig ret længe. For at kunne anvende det som kosttilskud, skal det have en lang holdbarhed, hvilket har været vanskeligt at opnå uden at ødelægge de bioaktive stoffer. I dag er der opfundet skånsomme metoder, der forvandler frisk colostrum til et holdbart pulver og samtidig bevarer aktivstofferne. Derfor er der nu en stigende interesse for at undersøge, hvilke bioaktive stoffer der findes i colostrum, og hvad de gør godt for.

Kvalitet og sammensætning er afgørende

Selvom der på verdensplan forskes meget i colostrum, kender man endnu ikke mekanismerne bag stoffernes virkning. Da colostrum indeholder mere end hundrede aktivstoffer, er det sandsynligt, at også samspillet mellem dem har betydning. Derfor er man ved at gå væk fra at undersøge enkeltbestanddele i colostrum. I stedet interesserer man sig i højere grad for effekten af ”whole” colostrum, der indeholder alle de stoffer, der naturligt findes i colostrum. Samtidig er man blevet opmærksom på, at skånsom behandlingen af colostrum – hele vejen fra koen og til det færdige pulver – er helt afgørende for produktets samlede kvalitet.

Whole Colostrum af høj kvalitet
Biodane Pharma anerkender vigtigheden af, at colostrum producers på en måde, der bevarer produktets naturlige sammensætning mest muligt. ColoDan Whole colostrum adskiller sig fra andre produkter på markedet - såsom piller, kapsler og affedtede pulvere - ved at have en naturlig sammensætning af næringsstoffer, immunglobuliner (IgG), vækstfaktorer og antimikrobielle stoffer, svarende til det oprindelige colostrum.

Virksomheden har udviklet en teknologi til pasteurisering og tørring af colostrum ved lav temperatur, så virksomme stoffer kan bevares under hele processen. Der anvendes ingen tilsætnings- eller hjælpestoffer. Kvalitetskontrol sikrer høj mikrobiel standard og garanti for antibiotikafrit produkt.

Biodane Pharma er leverandør af colostrum til universiteter og hospitaler, der forsker i effekten af colostrum på mave/tarm og immunforsvar.

Tak

Følgende produkt(er) er nu lagt i kurven

Har du prøvet den nye variant SylliFlor Kakao?
Suppler dine kostfibre med polyfenoler
Køb mere