Tarmens udvikling fra undfangelse til fødsel

Tarmens udvikling og dens betydning

Der kommer mere og mere fokus på tarmens betydning for vores helbred og velbefindende. Ny forskning ser dagens lys hver dag, og vi får hele tiden ny og større viden om tarmens betydning.


Tarmens udvikling sker gennem hele graviditeten, hvor flere faktorer kan påvirke dens udvikling og evne til at optage næring efter fødslen.   
Det gør sig gældende for alle graviditeter og dermed for alle børn, men især præmature børn kan blive påvirket på tarmfunktionerne pga. den tidlige fødsel og den deraf manglende modning og udvikling af deres mave-tarm system. Det betyder at den første orale ernæring har stor betydning for tarmens modning umiddelbart efter barnets fødsel.


Colostrum (råmælk) er den første næring en nyfødt får ved de første amninger. Colostrum indeholder vigtige stoffer, der stimulerer barnets immunforsvar og forbereder tarmen på at optage næringsstoffer fra føden. Modermælk er den naturlige og optimale ernæring til alle spædbørn – både generelt men også for præmature børn.


Tit er det desværre sådan at modermælk ikke er tilgængeligt når børn fødes præmaturt. Der er derfor et stort behov for at finde og udvikle nye orale næringskilder, der kan efterligne fordelene ved modermælk. 
Studier med grise har vist, at bovint colostrum støtter udviklingen af den umodne tarm. Det har givet en øget interesse for at bruge bovint colostrum, som den første orale ernæring til præmature børn.


Pga. den store interesse for tarmens betydning for vores helbred og velbefindende har Biodane Pharma bedt Ph.d. Stine Ostenfeldt Rasmussen om at lave en pjece, der beskriver tarmens udvikling fra undfangelse til fødsel. I pjecen gennemgås tarmens funktioner og udvikling samt vigtigheden af den første ernæring efter fødslen.


Pjecen er skrevet til den faguddannede såvel som den fagligt interesserede privatperson. 
Du kan læse pjecen i sin fulde længde her

Tak

Følgende produkt(er) er nu lagt i kurven

Har du prøvet den nye variant SylliFlor Kakao?
Suppler dine kostfibre med polyfenoler
Køb mere