Gratis loppefrøskaller til dig!


Få en gratis pose Cook & Bake loppefrøskaller når du køber ColoDan Colostrum i sampak!

Sådan gør du

På betalingssiden kan du skrive en note til forsendelsen. Her skriver du simpelthen: JA TAK. Derefter sørger vi for, at du får din gratis pose Cook & Bake loppefrøskaller med i din forsendelse.

 

 

 

 

Cook & Bake loppefrøskaller (200 g)

 

  • Naturligt fibertilskud med 100 % hele loppefrøskaller. 
  • Produktet indeholder 85% kostfibre, og er glutenfrit, "low carb" og uden tilsat sukker. 
  • Bruges til at øge fiberindholdet i kosten, og er specielt velegnet til glutenfri bagning og LOW CARB-madlavning. 
  • Til dig, der gerne vil have en mere fiberrig og sundere kost hver dag, til dig der lever efter low carb-principperne, og til dig, der bager glutenfrit.

 

Læs mere om Cook & Bake her!

 

 

Derfor skal du spise fibre

Kostfibre er særligt grove kulhydrater, som består af lange kulhydratkæder og findes i alle vegetabilske madvarer. De transporteres ufordøjet gennem tyndtarmen, fordi fordøjelsesenzymerne her ikke kan nedbryde dem til kortere kæder, som kan optages over tyndtarmens vægge.

 

Kostfibre ankommer derfor til tyktarmen i nærmest ufordøjet tilstand, men her får de flere funktioner. De er nemlig substrat (mad) for tyktarmens bakterier, mikrofloraen, og bliver altså fermenteret af bakterierne. Samtidig medvirker kostfibrene til at skabe en øget masse i tarmen på grund af deres evne til at binde væsker og svulme op og danne en geléagtig masse. Og endelig påvirker de tarmmassens viskositet, og får det til at glide nemmere gennem tyktarmen.

 

Kostfibre for fordøjelsen

Fordele for din fordøjelse ved at spise fibre:
-    Du bliver nemmere mæt
-    Stimulerer tarmens bevægelser (peristaltikken)
-    Hjælper til at komme regelmæssigt på toilettet – på en behagelig måde
-    Nedsætter passagetiden i tarmen
-    Mindsker risikoen for både træg og løs mave

 

Den gode mæthedsfornemmelse kommer blandt andet fra fibrenes effekt på maven, fordi fibrene nedsætter hastigheden hvormed indholdet i mavesækken tømmes videre ned i tyndtarmen.

 

En del kostfibre har en meget stor evne til at binde væske i tyktarmen og forme en geléagtig masse, hvilket bidrager til en øget mængde masse i tarmen og derfor øger trangen til at gå på toilettet. Normal transittid gennem tyktarmen er 12-42 timer, men en fiberrig kost øger hastigheden og nedsætter derfor transittiden.

 

Kostfibre for helbredet

Kostfibre har en beskyttende effekt mod en række livsstilsygdomme, som fx hjerte- og karsygdommetype 2 diabetes, og cancer. Dertil kan en fiberrig kost hjælpe til at opretholde en sund vægt og modvirke overvægt.

 

Opløselige fibre vist sig at kunne hjælpe med at kontrollere kolesterolindholdet i blodet. Videnskabelige studier har dokumenteret, at indtag af loppefrøskaller kan sænke mængden af de dårlige LDL-kolesterol i blodet samt sænke det totale niveau af kolesterol. Helt uden at ændre på mængden af det gode HDL-kolesterol. Dermed mindskes risikoen for at udvikle åreforkalkninger og hjerte-eller karsygdomme.

 

Opløselige kostfibre hjælper med at holde blodsukkeret stabilt. Dette skyldes flere faktorer. Først nedsætter kostfibre hastigheden hvormed indholdet i mavesækken tømmes videre ned i tyndtarmen. Derved får tarmene en mindre portion mad til fordøjelse ad gangen og over længere tid, i forhold til fiberfattig kost. Desuden bliver kostfibre først nedbrudt i tyktarmen, hvor de spises af bakterierne, mikrofloraen. Hele vejen igennem tyndtarmen danner de opløselige kostfibre en blødgørende geléagtig masse, som nærmest indkapsler maden sænker tempoet på fordøjelsen og optaget af næringsstofferne. Kulhydraterne bliver således optaget i et lavt, jævnt tempo over relativt lang tid, og dermed vil blodsukkeret tilsvarende stige svagt og jævnt, i stedet for at stige og falde drastisk. Det betyder at din insulinproduktion heller ikke svinger voldsomt, og dermed mindskes risikoen for at udvikle type 2 diabetes

 

Mikrofloraens fermentering af kostfibre i tyktarmen resulterer både i energi til tyktarmens celler, og produktion af en række kortkædede fedtsyrer og gas. Som følge heraf sænkes tarmens pH, hvilket menes at være beskyttende mod cancer i tyktarmen.

 

De officielle anbefalinger

De officielle kostråd siger, at kvinder gerne skal spise 25 g kostfibre om dagen, mens mænd gerne skal spise 31,5 g kostfibre om dagen. Desværre er der en tydelig tendens til at folk generelt indtager for få kostfibre dagligt. En gennemgang af danskernes vaner (2011-2013) viser at kvinder i gennemsnit kun spiser 21 g kostfibre, mens mænd i gennemsnit kun spiser 24 g kostfibre. Der er altså plads til forbedringer. Det er derfor en god ide at spise fødevarer, som indeholder store mængder kostfibre, og eventuelt supplere op med kosttilskud med et højt indhold af opløselige kostfibre, som fx loppefrøskaller.

 

Man får kostfibre ved at spise groft og grønt dvs. fra frugt, grøntsager og fuldkorn. Fuldkorn er særligt rige på kostfibre, så hvis man udelukker de almindelig kornsorter fra sin kost fx pga. cøliaki eller glutenallergi, skal man derfor være ekstra opmærksom på, at indtage nok af andre glutenfri fiberkilder så man får dækket sit behov.

 

 

Psst....! HUSK at du får en gratis pose Cook & Bake loppefrøskaller med, når du køber ColoDan Colostrum i sampak