Hvordan virker loppefrøskaller?

 

Loppefrøskaller indeholder helt op til 85% fibre. Disse vandopløselige fibre er meget effektive til at suge væske, og loppefrøskaller kan suge op til 40 gange deres egen vægt i vand.

 

Når du spiser loppefrøskaller og samtidig drikker væske, svulmer loppefrøskallerne op i din mave. Derved danner de en geleagtig masse sammen med vand, som giver dig fylde i tarm og mave, hjælper din tarms bevægelser og hjælper dig med at opnå en blød og regelmæssig afføring. Samtidig indeholder kostfibrene i loppefrøskallerne nogle slimdannende stoffer, der har en smørende effekt.

 

Tilsammen giver det dig en blød afføring, som har let ved at passere igennem din tarmkanal, og loppefrøskallerne hjælper dig dermed til at komme regelmæssigt på toilettet, på en behagelig måde. Desuden kan loppefrøskaller hjælpe med at stabilisere dit blodsukker.

 

Daglig indtagelse af fibre er sundhedsfremmende og kan virke tarmregulerende. De officielle kostråd siger, at kvinder gerne skal spise 25 g kostfibre om dagen, mens mænd gerne skal spise 31,5 g kostfibre om dagen. Desværre er der en tydelig tendens til at folk generelt indtager for få kostfibre dagligt.

 

Det er derfor en god ide at spise fødevarer, som indeholder store mængder kostfibre, og eventuelt supplere op med kosttilskud med et højt indhold af opløselige kostfibre, som fx loppefrøskaller

 

Man får kostfibre ved at spise groft og grønt dvs. fra frugt, grøntsager og fuldkorn. Fuldkorn er særligt rige på kostfibre, så hvis man udelukker de almindelig kornsorter fra sin kost, skal man derfor være ekstra opmærksom på, at indtage nok af andre glutenfri fiberkilder så man får dækket sit behov.

 

 

 

<< Forrige

Hvad er loppefrøskaller?

 

Næste >>

Hvad er forskellen på SylliFlor og andre loppefrøskaller?

 

 

Tilbage til oversigten