Loppefrøskaller til børn

 

En fordøjelse, der driller, er ikke kun et problem for voksne, men også for børn. Det er derfor også vigtigt at tage hånd om børnenes fordøjelse.

Hos børn opstår ofte træg mave, hvilket kan give ubehag på samme måde, som det kan for voksne.

3 tiltag du kan gøre for at hjælpe dit barn, hvis han/hun døjer med træg mave, er at tilføje mere fiber, væske og motion i dagligdagen.

1. Fibre til den lille mave

Der er masser af fordele ved at spise fibre, her får du blot nogle af dem:

-          Stimulering af tarmens bevægelse.

-          Øget mæthedsfornemmelse.

-          Hjælper med at komme regelmæssigt på toilettet - på en behagelig måde.

-          Mindsker risiko for både træg og løs mave.

Det er derfor vigtigt at indtænke fibre i madplanen og madpakken, så dit barn får nok fibre.

Hvis du er i tvivl om, hvor du kan finde fibre udover i fuldkornsprodukter, så læs afsnittet Hvorfår er loppefrøskaller sunde?’.

Hvis ikke dit barn får tilstrækkeligt med fibre gennem kosten, kan du prøve med normale loppefrøskaller eller SylliFlor® loppefrøskaller, som er et sprødt og smagfuldt produkt sammenlignet med almindelige loppefrøskaller.

 

2. Rigeligt med vand eller anden væske

Vand er ekstremt vigtigt for at opretholde vandbalancen og skylle affaldsstoffer ud, men vand er også vigtigt i forbindelse med den fiberrige kost.

Kostfibrenes smørende evne afhænger af, at man drikker nok væske. Det er derfor vigtigt, at dit barn drikker rigeligt væske for at gøre det nemmere at komme af med afføringen.

 

3. Motion - leg og bevægelse

Motion er vigtigt for kroppens velvære og den generelle sundhed - det gælder både for børn og voksne. Et af de steder, hvor fysisk aktivitet spiller en vigtig rolle, er i forhold til stimulering af tarmens egen muskulatur til at fremme transporten gennem tarmen.

Du kan derfor hjælpe dit barns fordøjelse gennem leg og bevægelse i hverdagen.

 

Dosis - SylliFlor® til børn 

Den anbefalede dosis til børn fra 6 år er: ½ dosis (3 g) dagligt. Dertil 1 glas væske (2 dl).

 

Hvordan anvender du SylliFlor® til dit barn?

SylliFlor® er et godt produkt til at inddrage loppefrøskaller i dit barns kost, da det ikke klistrer i munden som almindelige loppefrøskaller, og derudover smager det godt. Smagsvarianterne er Naturel, Vanilje, Malt, Kakao samt Æble og Kanel.

SylliFlor® kan bruges som ingrediens i bagværk eller madlavning, drys/müsli til yoghurt eller lignende, eller blot spises direkte fra en ske og skylles ned med vand.

Hvis du har problemer med et kræsent barn, så kan du gratis bestille vareprøver, hvor I kan forsøge med de forskellige smagsvarianter, inden I så bestiller en bøtte af yndlingsvarianten.

Er du interesseret i opskrifter med SylliFlor® så kig her