Hvad er colostrum?

Colostrum er et naturprodukt

Colostrum, også kaldet råmælk, er et helt naturligt produkt. Det er nemlig den allerførste mælk, som alle nyfødte pattedyr får fra deres mødre, og den er rig på proteiner og immunoglobulin G.

Koens colostrum adskiller sig fra almindelig komælk ved at have et højt indhold af immunoglobuliner, lactoferrin, lactoperoxidase og en lang række andre bioaktive proteiner. Udover at dække et basalt ernæringsbehov, kan colostrum derfor beskytte kalven, da kalven i modsætning til menneskebørn, fødes helt uden et immunforsvar. Forskning har vist, at også mennesker kan have gavn af koens colostrum til at styrke immunforsvaret, da man i dag ved, at koens colostrum ligner kvindens.

Derudover producerer koen langt mere colostrum end kalven har brug for, hvilket gør det muligt at udnytte koens overskud af colostrum som kosttilskud til mennesker.


Biodane Pharma arbejder tæt sammen med de landmænd, der leverer colostrum til fremstilling af ColoDan Colostrum. Hos alle vores leverandører sikres kalven altid den nødvendige colostrum, inden resten bruges i vores produktion. Biodane Pharma modtager derfor kun det overskud af colostrum, der måtte være, når kalven har fået sit.

 

 

 

Hvad er colostrum

Næste >>

Hvordan virker colostrum?

 

 

Tilbage til oversigten