Hvad er colostrum?

 

Colostrum (råmælk) er et helt naturligt produkt. Det er den første mælk, der produceres hos alle pattedyr – også hos mennesker. Colostrum er fra naturens side skabt til at ernære og styrke de nyfødte pattedyr og til at opbygge og støtte de nyfødtes immunsystem og fordøjelsessystem lige fra fødslen. Colostrum tilfører vigtige bioaktive stoffer, der beskytter tarmen og bidrager til at aktivere de nyfødtes immunforsvar.

I dag ved man, at koens colostrum ligner kvindens. Da koen producerer langt mere colostrum end kalven har brug for, er det muligt at udnytte koens overskud af colostrum som kosttilskud til mennesker. Bovint colostrum har et højt næringsindhold samt et højt indhold af en række naturlige, bioaktive stoffer bl.a. immunoglobuliner, vækstfaktorer, peptider, og protein, der er afgørende for kalvens vækst og udvikling af immunsystem. 


Biodane Pharma arbejder tæt sammen med de landmænd, der leverer colostrum til fremstilling af ColoDan. Hos alle vores leverandører sikres kalven altid den nødvendige colostrum, inden resten bruges i vores produktion. Biodane Pharma modtager derfor kun det overskud af colostrum, der måtte være, når kalven har fået sit.