Resistent stivelse i SylliFlor

 

Resistent stivelse anvendes i coatningen af loppefrøskallerne i produktet SylliFlor for at mindske mængden af tilsatte kulhydrater i produkterne. Loppefrøskallerne i SylliFlor er coatet med blandt andet majsfibre, som er en resistent stivelse, i stedet for at anvende andre kulhydrater, som fx sucrose (rent sukker).

 

Hvorfor er der resistent stivelse i SylliFlor®?

Resistent stivelse anvendes i coatningen af loppefrøskallerne i produktet SylliFlor®. Coatningen gør loppefrøskallerne sprøde og knasende, og forhindrer loppefrøskallerne i at suge væske og svulme op i samme øjeblik, de kommer i kontakt med væske. SylliFlor® loppefrøskaller har derfor konsistens som et sprødt drys og klistrer ikke i munden.

 

Loppefrøskallerne i SylliFlor® er coatet med blandt andet majsfibre, som er en resistent stivelse, i stedet for at anvende andre kulhydrater, som fx sucrose (rent sukker). Dette er gjort for, at minimere mængden af tilsatte kulhydrater i produkterne. Varianten SylliFlor® Naturel er kun coatet med resistent stivelse, og indeholder derfor ingen tilsatte kulhydrater. Produktet er sukkerfrit. 

 

LÆS OGSÅ: Coatede loppefrøskaller

 

Resistent stivelse indeholder desuden mange opløselige fibre, ligesom loppefrøskaller. Anvendelsen af resistent stivelse i produktet øger derfor mængden af opløselige fibre, i modsætning til et produkt, som kun er coatet med sucrose. 

 

LÆS OGSÅ: Alt om loppefrøskaller

 


Figur 1: SylliFlor® indeholder resistent stivelse i coatningen.
Resistent stivelse er en type kulhydrat, som indeholder opløselige fibre. 

 

Hvad er resistent stivelse?

Resistent stivelse er en kulhydrat, som er lavet på majs, og den indeholder mange opløselige fibre. Disse fibre nedbrydes ikke til sukker i tarmen, men er relativt ufordøjelige for menneskets tyndtarm, og fortsætter derfor nærmest intakte helt ned til tyktarmen, hvor de fungerer som mad for vores mikrobiota. Derved fremmer man en god bakteriekultur i tarmen.

 

De opløselige fibre fra resistent stivelse er altså samme type, som fibrene fra loppefrøskallerne, og har også samme funktioner: de fremmer fordøjelsen og mætter godt.

 

LÆS OGSÅ: Derfor skal du spise fibre

 

 

 

Tilbage til hovedmenuen

 

 

 

 

SylliFlor® er patenteret

SylliFlor® er et registreret varemærke