Coatede loppefrøskaller

 

Coatede loppefrøskaller er et godt alternativ til rå loppefrøskaller eller loppefrøskaller i kapsler og piller. De er sprøde og klistrer ikke i munden. Til gengæld får du fuld effekt i maven. 

 

Hvad er coatning?

Hvis man slå op under coatning i Den Danske Ordbog, kan man læse at det betyder ’et tyndt lag eller en tynd hinde der dækker noget’. Coatede loppefrøskaller er således loppefrøskaller, som er dækket af et tyndt lag. I SylliFlor loppefrøskaller er loppefrøskallerne dækket af en tyndt lag resistent stivelse, kokosolie og smagsgivere.

 

Resistent stivelse er en grov kulhydrat type, som du kan læse mere om her: Resistent stivelse i SylliFlor.

 

Hvorfor coatede loppefrøskaller?

Loppefrøskallernes effekt kommer af deres meget høje indhold af opløselige fibre, som gør, at loppefrøskaller kan suge op til 40 gange deres egen vægt i væske.

 

Når de suger væske, svulmer de op og danner en lidt slimet geleagtig masse, som i tarmen stimulerer tarmens bevægelser (peristaltikken), fremmer fordøjelsen, hjælper med at kontrollere dit kolesterol og får dig til at gå regelmæssigt på toilettet.

 

Coatningen forhindrer loppefrøskallerne i SylliFlor i at suge vand op svulme op, i samme øjeblik de kommer i kontakt med væske. Efter lidt tid bliver coatningen dog nedbrudt, og så kan loppefrøskallerne begynde at suge væske. Men der går op til 5 min før det sker.

 

Coatningen er dermed en slags indbygget forsinkelse, som sikrer, at loppefrøskallerne ikke klistrer i munden. De kommer nemlig hverken i kontakt med dit spyt eller den væske du drikker, når du spiser loppefrøskaller.

 

Coatede loppefrøskaller kan dermed også let røres op i vand, mælk, juice eller anden væske, ligesom det kan strøs på skyr, yoghurt, havregryn eller müsli. De kan også nemt spises direkte af en ske og skylles ned med vand (eller andet).

 

En sidegevinst ved coatningen er, at SylliFlor loppefrøskaller bliver til et sprødt drys, der knaser i munden, når man spiser det.


Figur 1: Loppefrøskallerne i SylliFlor er coatede.
De er derfor knasende sprøde og klistrer ikke i munden. 

 

Alternativ til rå loppefrøskaller eller loppefrøskaller i kapsler og piller

Coatede loppefrøskaller er et alternativ til rå, ubehandlede loppefrøskaller, fordi smagsoplevelsen er så forskellig. Coatede loppefrøskaller er et sprødt knasende drys, som ikke klistrer i munden. Coatede loppefrøskaller er et billigere alternativ til loppefrøskaller i kapsler eller pilleform. 

 

SylliFlor loppefrøskaller

SylliFlor loppefrøskaller er coatede loppefrøskaller. Biodane Pharma A/S har udviklet et en særlig patenteret teknologi, som laver loppefrøskallerne om til et sprødt drys, som ikke klistrer i munden. SylliFlor loppefrøskaller fås både helt naturel (uden smag) og med forskellige smage (malt, vanilje, kakao eller æble og kanel).

 


Referencer

Den Danske Ordbog – Coatning

 

 

SylliFlor® er patenteret

SylliFlor® er et registreret varemærke