Bage med loppefrøskaller

Med deres høje indhold af fibre er loppefrøskaller specielt velegnede til bagning og madlavning, hvis man vil tilføre sin dagligdag ekstra kostfibre. Derudover giver loppefrøskallerne en god konsistens og struktur til din mad, uanset om det er i det salte eller søde køkken. De bruges specielt i køkkener, som er glutenfri og/eller low carb.

 

Loppefrøskaller til bagning

Der er hele fire rigtig gode grunde til at bage med loppefrøskaller. Først og fremmest gør man sit bagværk sundere ved at tilføre en masse fibre. Derudover giver bagning med loppefrøskaller en blød og saftig krumme, samtidig med at dejen holdes fast og samlet. Og så forlænger de holdbarheden af dit bagværk. Sidst, men ikke mindst, kan man ved at bruge loppefrøskaller i bagværk reducere mængden af mel.

 

Loppefrøskaller kan anvendes i alle former for bagværk, lige fra brød og boller til kager, kiks og knækbrød.

 

Loppefrøskaller i madlavning

Den mest almindelige måde at bruge loppefrøskaller er til bagning, men faktisk kan man med fordel også anvende loppefrøskaller til madlavning. Specielt retter baseret på animalsk eller vegetarisk fars er oplagte, fordi loppefrøskallernes vandbindende evne hjælper med at gøre retten saftig. Man kan anvende loppefrøskaller i alle retter, hvor der normalt bruges havregryn eller mel som bindemiddel.

 

Kostfibre er en vigtig del af en sund kost. De bidrager til en god mæthedsfornemmelse og en velfungerende mavefunktion.

 

Lækre opskrifter med loppefrøskaller

Hos Biodane Pharma udvikler vi løbende nye herlige opskrifter med loppefrøskaller til brug og inspiration i det fiberrige og/eller glutenfri køkken. Vi har blandt andet opskrifter på brød, boller, kager, knækbrød, müslibarer og pitabrød.

 

Find alle vores skønne opskrifter med loppefrøskaller her!